naslov menijske postavke


Naročite energetsko izkaznico s pritiskom na gomb "elektronsko naročilo energetske izkaznice" in izpolnite obrazec, kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času.

energetska izkaznica stavbe h1"Elektronsko naročilo energetske izkaznice"

Ste že ugotovili, da je energetska izkaznica zelo koristen dokument in instrument s katerim lahko veliko prihranite in hkrati naredite tudi veliko za naravo in okolje v katerem živite. Izpolnite obrazec "Zahteva za naročilo energetske izkaznice" in podpisanega pošljite na naš naslov:

Enerson d.o.o.
Jezdarska ulica 3,
2000 Maribor

ali skeniranega na: info@enerson.si

ali po faksu na: 02 23 45 691

ali pa nas enostavno Kontaktirajte preko naših kontaktnih kanalov ali izpolnite obrazec za povpraševanje.

V tisočletjih življenja ljudi na našem planetu smo tega, predvsem v zadnjih 100 letih, z različnimi vplivi precej spremenili. Sedaj je zadnji čas, da se pričnemo zavedati, da s svojimi dejanji ustvarjamo trajne posledice za številne generacije zanamcev. Te posledice bodo korenito spremenile njihov način bivanja in življenja.


Na spremembe našega okolja smo najbolj vplivali z energetiko in posledičnimi vplivi, ki jih ima ta na onesnaževanje tako z ogljikovim dioksidom kot tudi s toploto in svetlobo (toplotno in svetlobno onesnaževanje). K zmanjšanju onesnaževanja že strmimo z uporabo obnovljivih virov energije, kot so sončna in vetrna energija ter uporaba biomase. Za preprečitev onesnaževanja s toplotno energijo pa moramo v večini primerov najprej dodobra pregledati koliko onesnažujemo okolje s toploto, ter koliko nas to finančno stane. Največji toplotni onesnaževalci našega planeta so seveda nepremičnine in to tiste, ki so grajene v 70., 80. in 90. letih preteklega stoletja, saj so izolacijsko pomanjkljive ter tudi drugače energetsko neustrezne. Seveda pa moramo opozoriti tudi na tiste nepremičnine, ki so novejše, vendar se z njimi ne ravna energetsko gospodarno in odgovorno.

Stroški stavbe energetska izkaznica stavbe H3Da lahko določimo v kakšnem stanju je nepremičnina in katere ukrepe je potrebno na njej izvesti, potrebujemo ustrezen instrument, ki se imenuje energetska izkaznica stavbe. S tem instrumentom, ki mu vrata odpira tudi novi energetski zakon, lahko sedaj vsi ugotovimo stanje naših nepremičnin in ukrepe, ki jih je primerno postoriti za boljšo energetsko učinkovitost naših nepremičnin, ki bodo tako postale prijaznejše do okolja in naših denarnic. V primeru, da bomo le te oddajali ali prodajali oziroma kupovali, pa nam bo ta instrument dejansko povedal kaj kupujemo in kakšne stroške bomo v prihodnje imeli z našo novo nepremičnino.Uradne informacije podane s strani Ministrstva za infrastrukturo in prostor najdete tudi tukaj.

Z ogledom spodnjega posneta se lahko prepričamo kako naše toplotno onesnaževanje vpliva na segreavnje našega planeta v preteklem stoletju.

ENERSON d.o.o.


Partizanska cesta 5

2000 Maribor

 

02 23 45 690

  info@enerson.si

Prijavite se na e-novice

Vpišite vaš e-poštni naslov:

Aktualno

12.10.2017

Prihodnost bo električna ali pa je ne bo!

Preberite si zanimivo razmišljanje dr. Roberta Goloba o energetskih prihodnosti v časniku Finance. ...
09.10.2017

Svetla prihodnost za OVE, posebej za fotovoltaiko

V poročilu IEA, mednarodne agencije za energijo, ne narejen pregled preteklega razvoja OVE in ...
12.09.2017

S sončno elektrarno do avtonomije

Kako je potekala proizvodnja sončne energije, zakaj se je na neki točki zaustavila in kako se bo ...
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke