Kaj je energetska izkaznica?

 

Energetska izkaznica stavbe primer 1Energetska izkaznica stavbe je z zakonom določena listina, s podatki o energetski učinkovitosti stavbe s priporočili za povečanje energetske učinkovitosti. Namen energetske izkaznice je seznanitev lastnikov nepremičnin z energetsko učinkovitostjo njihove nepremičnine. Energetska izkaznica tudi seznanja vse lastnike stavbnih nepremičnin o možnih ukrepih za povečanje energetske učinkovitosti nepremičnine. V primeru oddaje ali prodaje nepremičnine, pa energetska izkaznica predstavlja podrobnosti o energetski učinkovitosti stavbe za bodoče najemnike ali lastnike.

 

Preliminarni energetski pregled stavbe en1Veljavnost energetske izkaznice:

Izdana energetska izkaznica za določeno stavbo velja 10 let. Stranka oziroma lastnik pa lahko zaprosi za novo energetsko izkaznico že pred iztekom desetih let, še posebej, če je na stavbi z energetskega stališča spreminjal kakšne dejavnike.

 Register energetskih izkaznic:

Register Energetskih izkaznic vodi ministrstvo, pristojno za energijo. V register se vpišejo vsi podrobni podatki o stavbi, podatki o energetski izkaznici in o izdelovalcu energetske izkaznice. Načrtuje se register v elektronski obliki v katerega bo možen tudi vpogled.


ENERSON d.o.o.


Partizanska cesta 5

2000 Maribor

 

02 23 45 690

  info@enerson.si

Prijavite se na e-novice

Vpišite vaš e-poštni naslov:

Aktualno

12.10.2017

Prihodnost bo električna ali pa je ne bo!

Preberite si zanimivo razmišljanje dr. Roberta Goloba o energetskih prihodnosti v časniku Finance. ...
09.10.2017

Svetla prihodnost za OVE, posebej za fotovoltaiko

V poročilu IEA, mednarodne agencije za energijo, ne narejen pregled preteklega razvoja OVE in ...
12.09.2017

S sončno elektrarno do avtonomije

Kako je potekala proizvodnja sončne energije, zakaj se je na neki točki zaustavila in kako se bo ...
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke