Raziskave in razvoj

Raziskave in razvoj energetski management Enerson d.o.o.Na področju rabe kakor tudi lokalne proizvodnje in optimalne dobave energije za namene stanovanjskih in poslovnih objektov smo prepoznali poslovno priložnost, saj obstajajo številni uporabniki objektov, ki imajo pogosto na voljo mnoštvo izbir med različnimi viri in načini uporabe energije, vendar ne vedo in ne morejo vedeti, kateri so zanje najboljši, najprimernejši, najcenejši.

Pot do odgovora na omenjeno vprašanje ni enostavna, sploh če je osrednji cilj najti tehnično primerno in hkrati za uporabnike stavb ekonomsko sprejemljivo rešitev. Energija v stavbah, ki jo te potrebujemo za vzdrževanje primernega bivanjskega standarda, se pogosto troši nekontrolirano in v mnogo večji meri, kot je to dejansko potrebno, kljub njeni relativni omejenosti in visoki ceni, ki jo zanjo plačujemo.

Zato smo se v podjetju lotili razvoja in načrtovanja pametnih energetskih rešitev, ki bodo omogočale učinkovito rabo energije v objektih. Pri tem pa ne gre samo za rabo energije, ampak tudi za najbolj optimalno in stroškovno učinkovito nabavo energije, kakor tudi lastno proizvodnjo energije, ki jo zmore objekt; ta je npr. lahko opremljen s sončno ali vetrno elektrarno, toplotno črpalko, majhno bio plinarno/elektrarno, zemeljsko sondo ipd.

Tehnične in ekonomske rešitve, ki jih razvijamo, bodo uporabnikom stavb omogočile pregled, pameten nadzor in učinkovito upravljanje z vsemi oblikami energije na prijazen način.
ENERSON d.o.o.


Partizanska cesta 5

2000 Maribor

 

02 23 45 690

  info@enerson.si

Prijavite se na e-novice

Vpišite vaš e-poštni naslov:

Aktualno

12.10.2017

Prihodnost bo električna ali pa je ne bo!

Preberite si zanimivo razmišljanje dr. Roberta Goloba o energetskih prihodnosti v časniku Finance. ...
09.10.2017

Svetla prihodnost za OVE, posebej za fotovoltaiko

V poročilu IEA, mednarodne agencije za energijo, ne narejen pregled preteklega razvoja OVE in ...
12.09.2017

S sončno elektrarno do avtonomije

Kako je potekala proizvodnja sončne energije, zakaj se je na neki točki zaustavila in kako se bo ...
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke