Kogeneracija SPTE

Kogeneracija ali krajše SPTE (SoProizvodnja Toplotne in Električne energije) pomeni napravo, ki sočasno proizvaja električno energijo in toploto. Kogeneracija predstavlja najučinkovitejšo rabo primarnega energenta, bodisi je to zemeljski plin ali biomasa. Kogeneracija deluje na način, da toploto oz. toplotno energijo, ki se sprošča ob delovanju električnega generatorja koristno uporabimo. Tehnologija kogeneracije (SPTE) je izredno uporabna, saj je skozi več kot 100 let trajajoč razvoj ta tehnologija postala izredno dovršena. V podjetju Enerson d.o.o. smo se zaradi naših vrednot specializirali za kogeneracije, ki jih poganja zemeljski plin in lesna biomasa, ki je v Sloveniji v izobilju.

Kogeneracija SPTE Enerson d.o.o. V podjetju Enerson d.o.o. poskrbimo za izdelavo projekta t.i. na ključ, Prevzamemo vašo kotlovnico in jo preuredimo, vgradimo SPTE napravo na izbran energent in nato vam jo skupaj z dokumentacijo predamo. Lahko pa se odločite, da za vaše skrbi poskrbimo mi. Z ponudbo storitev energetskega managementa vam omogočamo, da prevzamemo vašo skrb za ogrevanje in le to za vas pocenimo. To pomeni, da nam vi predate vašo kotlovnico v upravljanje za 10 let, mi pa vam zagotovimo nižje stroške ogrevanja, kot ste jih imeli do sedaj.

Kogeneracija investitorju oziroma uporabniku prinaša številne prednosti. Ker smo danes vsi naravnani k zmanjšanju stroškov, je tukaj zanesljivo na prvem mestu stroškovna racionalnost, saj lahko z pravilno uporabo kogeneracije zmanjšate vaše stroške za ogrevanje tudi za 50%. Ker govorimo o soproizvodnji električne energije in toplote, je prednost seveda nižji strošek za ogrevanje in zagotovljena odkupna cena električne energije (pogodba z Borzenom 10 let). Vrednost vaše nepremičnine se izjemno poveča, hkrati pa naredite veliko za okolje saj vam kogeneracija doprinaša nižji ogljični odtis oz. manj izpustov CO2 v okolje. Vam ali vašemu podjetju pa kogeneracija prinaša visok ugled in je izjemen pokazatelj družbene odgovornosti

Kogeneracije (SPTE) so izredno primerne z širok krog uporabnikov kot so:

  • Šole, vrtci, dijaški in študentski domovi;
  • Bolnišnice, zdravstveni domovi, policijske postaje;
  • Zdravilišča, bazeni, Wellness centri;
  • Hoteli, gostišča, športne dvorane;
  • Domovi za starejše občane, varovana stanovanja, občine;
  • Industrijski objekti večjih podjetju (proizvodnja, predelava ipd)
  • Večstanovanjske in večje družinske hiše, bloki in povezana naselja;
  • Večje poslovno stanovanjske stavbe.

 Za več informacij smo vam vedno na voljo, najhitreje kar preko spodnjega gumba oziroma gumba za oddajo povpraševanja.

 

ENERSON d.o.o.


Partizanska cesta 5

2000 Maribor

 

02 23 45 690

  info@enerson.si

Prijavite se na e-novice

Vpišite vaš e-poštni naslov:

Aktualno

12.10.2017

Prihodnost bo električna ali pa je ne bo!

Preberite si zanimivo razmišljanje dr. Roberta Goloba o energetskih prihodnosti v časniku Finance. ...
09.10.2017

Svetla prihodnost za OVE, posebej za fotovoltaiko

V poročilu IEA, mednarodne agencije za energijo, ne narejen pregled preteklega razvoja OVE in ...
12.09.2017

S sončno elektrarno do avtonomije

Kako je potekala proizvodnja sončne energije, zakaj se je na neki točki zaustavila in kako se bo ...
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke