Omrežne sončne elektrarne

Omrežna sončna elektrarna Enerson d.o.o. Omrežna sončna elektrarna deluje na način, da so fotovoltaični moduli preko razsmernika povezani na električno omrežje kamor električno energijo proizvedeno s sončno elektrarno tudi oddamo po predhodno zagotovljeni ceni.

V podjetju Enerson d.o.o. poskrbimo za celoten projekt od A do Ž, ki zajema vse, od postave modulov z vsemi potrebnimi papirji in dokumentacijo do odločbe o dodelitvi podpore s strani Borzen d.d.. Borzen d.d. je organizator trga z električno energijo v Sloveniji www.borzen.si.

Razsmernik omrežna sončna elektrarna Enerson d.o.o. Omrežne sončne elektrarne pa so lahko vezane na omrežje tudi v takšnem zaporedju, da prodamo oziroma oddamo v omrežje zgolj viške ki jih naša sončna elektrarna proizvede. To pomeni, da najprej sami porabimo električno energijo proizvedeno s sončno elektrarno in prodamo zgolj viške, ki jih v trenutku naši porabniki električne energije ne morejo porabiti. S takšno tehnologijo, si zagotovimo izjemno nizke stroške električne energije, saj za proizvodno pridobimo podporo s strani Borzena d.d. na položnicah pa zmanjšamo strošek omrežnin, davkov in ostalih dajatev.ENERSON d.o.o.


Partizanska cesta 5

2000 Maribor

 

02 23 45 690

  info@enerson.si

Prijavite se na e-novice

Vpišite vaš e-poštni naslov:

Aktualno

12.10.2017

Prihodnost bo električna ali pa je ne bo!

Preberite si zanimivo razmišljanje dr. Roberta Goloba o energetskih prihodnosti v časniku Finance. ...
09.10.2017

Svetla prihodnost za OVE, posebej za fotovoltaiko

V poročilu IEA, mednarodne agencije za energijo, ne narejen pregled preteklega razvoja OVE in ...
12.09.2017

S sončno elektrarno do avtonomije

Kako je potekala proizvodnja sončne energije, zakaj se je na neki točki zaustavila in kako se bo ...
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke