EKO SKLAD in NEPOVRATNA SREDSTVA 2018

EKO sklad je za leto 2017  razpisal nepovratna sredstva za sončne elektrarne. Ta so zainteresiranim investitorjem še vedno na voljo vse do porabe, ko se pred poletjem 2018 pričakuje nov podoben razpis.

5/5 - (5 votes)

EKO SKLAD in NEPOVRATNA SREDSTVA 2018

EKO sklad je za leto 2017  razpisal nepovratna sredstva za sončne elektrarne. Ta so zainteresiranim investitorjem še vedno na voljo vse do porabe, ko se pred poletjem 2018 pričakuje nov podoben razpis. V kombinaciji z ugodnim kreditom je izgradnja net metering elektrarne, investicija v prihodnost. Zakaj torej ne bi izkoristili priložnosti, ki jih ponuja EKO sklad?

Že dolgo vemo, da je streha domače hiše idealna za postavitev majhne sončne elektrarne. Tuhtamo, merimo, računamo in nazadnje namero o postavitvi slavnostno objavimo ob družinskem nedeljskem kosilu. Po načelni odločitvi pa načeloma pridejo na vrsto »malenkosti« kot je recimo ta, kako jo bomo financirali. Nepovratna sredstva bi seveda bila najboljša opcija, potrebno je torej pogledati kaj ponuja EKO sklad in kaj banke.

Cena sončne elektrarne 10 kW se giblje pri različnih ponudnikih do 14 tisoč eur. Ko odštejete nepovratna sredstva, pridete do zneska med  10 in 12 tisoč EUR, ki jih morate zagotoviti sami. EKO sklad ponuja nepovratna sredstva na podlagi javnega razpisa, za vsak inštaliran kW v višini 180 EUR.

Nepovratna sredstva, ki jih EKO sklad ponuja občanom pomenijo, da se investicija v net metering elektrarno povrne kmalu po osmem letu obratovanja. Medtem ko bi povračilna doba brez nepovratnih sredstev EKO sklada znašala približno 10 let. Vidimo torej, da se je vsekakor pametno obrniti na EKO sklad. Pri tem vam lahko izbrani ponudnik izdatno pomaga. V podjetju Enerson imamo pomoč pri financiranju zajeto v naši ponudbi.

najem kredita

Za marsikoga pa tudi finančni del investicije, ki ga mora zbrati sam, ni mačji kašelj. Zato je potrebno izbrati finančno ustanovo, ki razume delovanje sistema samooskrbe in se bo znala prilagoditi željam investitorja. V podjetju Enerson, smo zato posebej za naše stranke z Delavsko hranilnico d.d. dogovorili ugoden aranžma. Ta investitorjem omogoča ugodnejšo obravnavo in nižjo obrestno mero za kredit, s katerim bodo financirali postavitev net metering elektrarne.

Sončna energija je stalen vir, ki s svojo energijo zagotavlja pogoje za življenje na zemlji. Prav tako pa je tudi neomejen in obnovljiv vir za proizvodnjo električne energije. Zato si upamo trditi, da je najem kredita v tem primeru »varen«.

Več o samooskrbi z električno energijo po sistemu Net meteringa in financiranja investicije, pa si lahko preberete v tem zanimivem članku https://www.enerson.si/soncne-elektrarne/net-metering/.

Spletna stran uporablja piškote za statistiko obiskanosti spletne strani