INVESTICIJA V SONČNO ELEKTRARNO

Investicija v sončno elektrarno za samooskrbo? Da ali ne? Za njo se ob trenutnih ugodnih pogojih odloča čedalje več ljudi! Trend nakazuje na to, da bo v letošnjem letu postavljenih vsaj tri do štiri-krat več sončnih elektrarn za samooskrbo, kot v lanskem letu. Nova uredba, ki je bila sprejeta letos, pa še dodatno spodbuja izgradnje le teh. Naj gre za individualno ali večstanovanjsko gradnjo, dejstvo je da se vse več ljudi odloča za izrabo obnovljivih virov energije.

Na trgu se že kaže povečano povpraševanja po sončnih elektrarnah. Roki za pridobitev soglasij in nepovratnih sredstev se daljšajo iz meseca v mesec. Glede na svetovno povpraševanje pa se manjšajo tudi zaloge pri nekaterih dobaviteljih in s tem podaljšujejo roki dobave. Trenutno vse kaže na to, da se investicija v zelene vire dolgoročno izplača. Seveda pa je tu potrebno poudariti še dejstvo, da se potrebe po električni energiji, tako pri nas, kot po svetu povečujejo iz leta v leto.

Vsekakor pa se je pred samo odločitvijo o postavitvi sončne elektrarne potrebno preveriti ali je ta za nas ekonomsko opravičena. Za lažjo odločitev, ali se nam investicija v sončno elektrarno izplača ali ne, pa si lahko preberete tudi članek v KVADRATIH.

KVADRATI – Kako nam investicija poceni električno energijo